Honden Club Koudum

Het warme hart voor baas en hond!!

 

algemeen-euro

Agenda

Agenda 2019

Datum

Omschrijving

Bijzonderheden

     
     
     
     

 

 In de wintermaanden hebben wij geen extra activiteiten. 

26 oktober mediteren met hond voor beginners en gevorderden

Door het grote succes van het mediteren met je hond in juni 2014 hebben wij Marcel en Marleen nog een keer uitgenodigd. Hopelijk is de opkomst net zoals in juni of wel helemaal vol.

Honden zijn kanjers in mediteren. Zij zijn in staat om de knop om te zetten en er 'even' niet te zijn. Dan staren ze een beetje in het niets, liggen volledig ontspannen te soezen. Om daarna vol energie weer helemaal in het 'nu' te functioneren. Voor ons mensen is het eigenlijk best moeilijk om te mediteren Wij zijn zo druk met veel, dat 'stilzitten' vaak ongeduld oplevert. Wat dat betreft kunnen wij dus nog een hoop van onze viervoeters leren!

In de workshop mediteren met je hond ervaar je samen met je hond de kracht van mediteren.

Mediteren brengt rust in je lijf en in je hoofd. Het reduceert stress en geeft balans. Je maakt verbinding met jezelf. Door dit samen met je hond te doen, versterkt jullie onderlinge band. Jullie gaan afstemmen op elkaar. En dat is een bijzondere ervaring!

In de workshop komen meerdere vormen van mediteren aan bod. We kijken naar de baas-hond relatie en geven handvatten om jullie verbinding nog sterker te maken.

De workshop wordt gegeven door Marcel Claessens, Energetisch coach (www.richtinggever.nl) en Marleen van Baal, Coach voor mens met hond, www.hondinzicht.nl

Ervaar het zelf!

De workshop kost 35 euro per combinatie voor honden club leden, voor externe kost de workshop 40,00 euro per combinatie. De ochtend is voor de beginnende deelnemers de middag voor de gevorderden. De workshop duurt ongeveer 2.5 uur. Wil je gezellig mee lunchen dat kan voor 10 euro per persoon. Locatie Trophorne 3 te Elahuizen. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wees er snel bij vol is vol. Je inschrijving is definitief als de betaling binnen is en u een bevestiging van ons ontvangen hebt.

Zaterdag 11 oktober Lezing en workshop door Bart van der Kleut

Bart van der Kleut wil bij ons een lezing en een workshop over de roedel methode verzorgen. Bart van de Kleut geldt voor velen als de expert op het gebied van hondengedrag.

Door zijn jarenlange ervaring in de omgang met een roedel honden heeft hij zich gespecialiseerd in de taal en communicatie van honden. Hierdoor is hij in staat om het gedrag van honden te verklaren en hiermee honden en hun eigenaren te begeleiden in het verhelpen van ongewenst gedrag bij honden.

In de afgelopen 15 jaar heeft Bart een uitgebreide studie gemaakt van de onderlinge omgang van honden in een roedel. Het werd al snel duidelijk dat de communicatie die honden gebruiken zeer complex in elkaar zit, maar wel erg duidelijk is. Bij honden komen geen misverstanden voor.

Toen Bart begon om de communicatie en omgangsvormen van de honden zelf ook toe te passen bleek dat de honden hierop zeer goed reageren. Na het volgen van een cursus "Natural Horsemanship" vatte Bart het idee op om te gaan werken aan een methode voor "Natural Dogmanship" waarbij de nadruk ligt op de natuurlijke wijze waarop honden communiceren. In wezen draait hij de rollen om en probeert niet zozeer de honden de mensen te laten begrijpen, maar laat hij de eigenaren hun hond begrijpen. Hierdoor kan er, door op een andere wijze met de hond om te gaan, veel resultaat behaald worden bij probleemgedrag.

Ben jij ook benieuwd naar zijn theorie? 

Wil je bij de lezing aanwezig zijn meld je dan aan door een mail te sturen naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Stuur ook een mail met motivatie als je aan de workshop wilt deelnemen, deze is vol. Locatie van de lezing en workshop is in onze trainingslocatie Trophorne 3 te Elahuizen. Voor meer informatie over Bart van der Kleut kun je kijken op www.hondengedragdeskundige.nl/‎.

Zaterdag 14 juni Mediteren met hond

Honden zijn kanjers in mediteren. Zij zijn in staat om de knop om te zetten en er ‘even’ niet te zijn. Dan staren ze een beetje in het niets, liggen volledig ontspannen te soezen. Om daarna vol energie weer helemaal in het ‘nu’ te functioneren. Voor ons mensen is het eigenlijk best moeilijk om te mediteren. We zijn zo druk met veel, dat ‘stilzitten’ vaak ongeduld oplevert. Wat dat betreft kunnen we dus nog een hoop van onze viervoeters leren!

In de workshop mediteren met je hond ervaar je samen met je hond de kracht van mediteren.

Mediteren brengt rust in je lijf en in je hoofd. Het reduceert stress en geeft balans. Je maakt verbinding met jezelf. Door dit samen met je hond te doen, versterkt jullie onderlinge band. Jullie gaan afstemmen op elkaar. En dat is een bijzondere ervaring!

In de workshop komen meerdere vormen van mediteren aan bod. We kijken naar de baas-hond relatie en geven handvatten om jullie verbinding nog sterker te maken.

De workshop wordt gegeven door Marcel Claessens, Energetisch coach (www.richtinggever.nl) en Marleen van Baal, Coach voor mens met hond, www.hondinzicht.nl

Ervaar het zelf!

De workshop kost 35 euro per combinatie voor honden club leden, voor externe kost de workshop 40,00 euro per combinatie we starten om 15.30 uur en zijn ongeveer 17.00 uur klaar. Locatie Trophorne 3 te Elahuizen. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zondag 13 april wandelen op Schiermonnikoog

Zondag 13 april gaan wij met de Honden Club naar Schiermonnikoog. Wat gaan we doen.., genieten en wandelen. Een gezellige dag er van maken op een eiland met hopelijk een grote groep hondenliefhebbers en honden. De kosten voor deze dag bedragen 19 euro per persoon dit is incl. de overtocht en een bakje koffie met wat lekkers, kinderen onder de 4 jaar zijn gratis, van 4 t/m 11 jaar 14 euro. Om de kosten wat te drukken willen wij iedereen vragen voor zijn eigen lunch te zorgen. We verzamelen om 9.00 uur in Lauwersoog waar de boot om 9.30 uur vertrekt. Iedereen is vrij om zelf te bepalen wanneer ze weer terug gaan, wij pakken zelf de boot van 16.30 uur terug naar het vaste land. De wandeling gaat door bij meer dan 15 aanmeldingen. Het bedrag moet 2 weken voor vertrek voldaan zijn, dit i.v.m. de groepskorting en de reservering van de boot.

Open dag Honden club Koudum 2013

Op zaterdag 31 augustus 2013 organiseren wij van 11.00 tot 16.00 uur een open dag. 

Wilt u kennis maken met Honden club Koudum dan is dit het juiste moment. Wij gaan deze dag diverse korte workshops aanbieden. Zoals flyball, behendigheid, gehoorzaamheid, rally actief oefeningen etc......

Het is mogelijk om uw hond op de foto te laten zetten.

Het programma volgt binnenkort op onze site.

Zomervakantie 2013

Wij hebben vakantie van zaterdag 20 juli tot en met zondag 11 augustus 2013.

 

De puppycursus start een week eerder deze begint op dinsdag 6 augustus om 19.00 uur.

 

Voor vragen tijdens onze afwezigheid kunt u ons mailen. Het kan even duren voordat u een reactie ontvangt.

Workshop Canicross 9 maart 2013

De workshop wordt verzorgd door Patrick Slagboom van Hondenschool Zwolle en duurt 2 uur. Voor meer informatie over canicross kunt u kijken op http://www.canicrossdrenthe.nl.

Datum : Zaterdag 9 maart 2013
Locatie : Hennie’s Frituur, te Rijs
Kosten : 15 euro per persoon incl. koffie, thee en wat lekkers

De tijd hoort u nog van ons zodra wij de indeling compleet hebben.

 Heeft voor uw hond een tuig? Wilt u deze menen naar de workshop.

Aanmelden:
Email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
met je naam, telefoonnummer

Kijk voor meer informatie bij de button nieuws