Honden Club Koudum

Het warme hart voor baas en hond!!

 

algemeen-euro

Zaterdag 11 oktober Lezing en workshop door Bart van der Kleut

Bart van der Kleut wil bij ons een lezing en een workshop over de roedel methode verzorgen. Bart van de Kleut geldt voor velen als de expert op het gebied van hondengedrag.

Door zijn jarenlange ervaring in de omgang met een roedel honden heeft hij zich gespecialiseerd in de taal en communicatie van honden. Hierdoor is hij in staat om het gedrag van honden te verklaren en hiermee honden en hun eigenaren te begeleiden in het verhelpen van ongewenst gedrag bij honden.

In de afgelopen 15 jaar heeft Bart een uitgebreide studie gemaakt van de onderlinge omgang van honden in een roedel. Het werd al snel duidelijk dat de communicatie die honden gebruiken zeer complex in elkaar zit, maar wel erg duidelijk is. Bij honden komen geen misverstanden voor.

Toen Bart begon om de communicatie en omgangsvormen van de honden zelf ook toe te passen bleek dat de honden hierop zeer goed reageren. Na het volgen van een cursus "Natural Horsemanship" vatte Bart het idee op om te gaan werken aan een methode voor "Natural Dogmanship" waarbij de nadruk ligt op de natuurlijke wijze waarop honden communiceren. In wezen draait hij de rollen om en probeert niet zozeer de honden de mensen te laten begrijpen, maar laat hij de eigenaren hun hond begrijpen. Hierdoor kan er, door op een andere wijze met de hond om te gaan, veel resultaat behaald worden bij probleemgedrag.

Ben jij ook benieuwd naar zijn theorie? 

Wil je bij de lezing aanwezig zijn meld je dan aan door een mail te sturen naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Stuur ook een mail met motivatie als je aan de workshop wilt deelnemen, deze is vol. Locatie van de lezing en workshop is in onze trainingslocatie Trophorne 3 te Elahuizen. Voor meer informatie over Bart van der Kleut kun je kijken op www.hondengedragdeskundige.nl/‎.