Honden Club Koudum

Het warme hart voor baas en hond!!

 

algemeen-euro

Wandeling Schiermonnikoog 2015

Wandeling Schiermonnikoog 19 april 2015

 

Als je je opgeeft voor de wandeling lijkt het zo leuk: Lekker met de honden naar Schier om een dag te wandelen. Maar als het dan echt zo ver is en de wekker gaat zondagochtend om 7 uur, dan vraag je je wel even af waar je zat met je verstand toen je je opgaf!

Maar goed, wie A zegt moet ook B zeggen dus rol je je bed uit en gaat koffie zetten. Dan de rest van het gezin uit bed halen (die je op dat moment ook niet heel dankbaar zijn voor je spontane actie) en hup in de auto. Lekker rustig  op de achterbank is het wel en na een uurtje rijden zijn we bij de boot.

Daar staan al heel wat wakkere  honden met hun slaperige baasjes te wachten en nadat we van Alinda onze tickets hebben ontvangen kunnen we aan boord. Uurtje varen en we zijn er. Het eerste stuk over de dijk en door het dorp verloopt toch wel redelijk rustig en langzaamaan begint iedereen wat meer praatjes te krijgen. De honden kunnen het stuk op de dijk heerlijk los en leven zich helemaal uit. Af en toe dwaalt er een hond af (ik noem geen namen…) en daar wachten we dan gewoon even op. Mooi  dat de baasjes van de afdwalende dieren zich  daar zelf totaal niet druk over maken, terwijl de anderen met man en macht proberen om de hond terug te krijgen.

Na de eerste paar kilometer lekker aan de koffie met gebak en dan vervolgens weer door met de volgende etappe over het strand. Het weer is prima om te lopen, het is bewolkt en niet te warm. Annemarie Veltman leeft zich helemaal uit met haar camera en schiet prachtige plaatjes van honden en baasjes. Na een paar kilometer te ver te zijn door gelopen,

keren we om en lopen naar het dorp voor de lunch. Het laatste stuk van deze etappe is wel al wat zwaarder aan het worden, mede omdat de honden hier weer vast moeten en daar zijn ze het niet helemaal mee eens.

In het dorp kunnen we lekker op het terras plaats nemen en genieten we van onze welverdiende lunch. Het is al weer veel te snel tijd om door te lopen maar anders zijn we niet op tijd terug voor de boot. Het laatste stuk over de dijk kunnen de honden nog even los maar ook die beginnen al wel rustiger te worden. Op de boot terug is het erg druk maar de honden gedragen zich prima.

 

Al met al was het een prachtige dag en zeker voor herhaling vatbaar!

 

Jacqueline

PS: De foto’s gemaakt door Annemarie zijn terug te vinden op Facebook.