Honden Club Koudum

Het warme hart voor baas en hond!!

 

algemeen-euro

Voorstellen

Hondenclub Koudum “het warme hart voor baas en hond”Mijn naam is Alinda van Kippersluis, woon met mijn man Michel en zoon Tycho in Koudum. Honden hebben in mijn leven een grote plaats ingenomen. Wij hebben op dit moment drie honden in huis Djenga, Ierse Terrier en Zelda, Bouvier en Jimmy onze Australian Shepherd. Al jaren ben ik bij verschillende hondenscholen te vinden op het trainingsveld met mijn eigen honden daarnaast heb ik 5 jaar in het bestuur gezeten van een grote kynologenvereniging.

Mijn eerste hond was een bouvier van 2,5 jaar die ik uit het asiel haalde. Voor mij was zij een super hond, maar buiten was zij niet altijd even aardig. Zij wantrouwde mensen en kon niet overweg met andere honden. Door privé training bij een gedragstherapeut en diverse cursussen met haar te hebben doorlopen wist ik hoe ik met haar om moest gaan. Vele uren wandelen, spelen, fietsen, dollen en vooral liefhebben, heb ik 10 jaar van haar mogen genieten. Na 1 jaar kwam er nog een bouvier pup bij. Gehoorzamen op commando konden zij als de beste. Maar strijd hielden wij altijd, bijvoorbeeld met de voordeur, buiten met andere honden etc. Had ik alles voor mijn honden over, maar toch ging er ergens iets fout.

In 2007 wilde ik meer weten van honden en heb ik mijn instructeurspapieren deel 1 en 2 behaald bij Martin Gaus. Daarna heb ik de clickertraining voor instructeurs gevolgd.

In deze periode waren er 3 honden in huis. Ineens ging het mis. Een van mijn twee teven kwam in gevecht met onze andere teef. Iets wat je uiteraard niet laat gebeuren. De spanning tussen de honden was duidelijk merkbaar, onze reu lag continu te grommen, onze teef die het onderspit moest delven was de koningin want zij was door ons gered.  Hierdoor moest ik 1 van onze honden herplaatsen. Hartverscheurend was dit, wat was ik boos op mezelf! Waar ging het mis??? Maar weer boeken lezen, zo kwam het boek van Jan Fennel "De vrouw die naar honden luistert" op mijn pad. Al huilend heb ik dit boek gelezen. Mijn eerste bouvier, mijn "Allesie" heeft van mij de hoogste vorm van stress gekregen. Dit terwijl ik altijd het beste voor mijn honden wilde. Wat bleek was, dat ik haar onbewust het leiderschap heb gegeven, iets wat zij totaal niet aankon.

Op dit moment heb ik 4 lieve honden in huis die helemaal tevreden in het leven staan. Zelda onze bouvier, Djenga onze Ierse Terriër, Sjaakie en Muoike broer en zus Border Collies. Behendigheid heb ik in het verleden gevolgd met mijn andere honden, deze tak van sport is er 1 één die mij enorm aanspreekt. In 2010 ben ik gestart met honden club Koudum. We hebben een geschikte locatie waar we een onwijs leuk hondenparadijs van hebben gemaakt. Daarnaast heb ik heel wat workshops en cursussen gevolgd want bijscholing is heerlijk blijven leren en vernieuwen. De club groeit goed, waardoor ik het niet alleen af kan, Marian Tuinier is opgeleid tot instructeur en heeft de modules A, B, C en D gevolgd bij Kynocademy. Romy Mulder is begonnen als stagiaire, zij staat inmiddels op onze payroll en is geregeld te vinden bij de club. Na haar opleiding tot dierenverzorger gaat zij zich specialiseren als honden instructeur. Dan hebben we nog Suzanne Vlaming een trouwe cursist die ons helpt tijdens onze puppylessen.   

In de toekomst hoop ik mensen te behoeden voor het maken van dezelfde fouten die ik maakte met mijn eigen honden. Een hond een kunstje leren is niet zo moeilijk maar om het natuurlijke respect te krijgen van je hond is een vak apart. Bij mij staat het leiderschap centraal, zo kun je op een ongedwongen, positieve manier omgaan met de hond. Als je de hond als hond waardeert en begrijpt dan krijg je een onbeschrijfelijke band met je hond.

Bij hondenclub Koudum gaan wij samen op reis naar een innige band met uw trouwe viervoeter.

Ik hoop dat veel mensen van alle cursussen en activiteiten van hondenclub Koudum genieten en dat eigenaren en honden veel lol en plezier mogen gaan beleven.

 

Gevolgde scholing: